Sportmassage

 
sportmassage.png

Sportmassage is een massage die zorgt voor een toename van de doorbloeding in de huid en spieren. Door de massage zullen de grote en kleine bloedvaten in de huid zich verder openen en de doorbloeding verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen sneller worden afgevoerd waardoor spierpijn kan worden voorkomen.

 

Klachten
Een sportmassage verhelpt klachten van stijve spieren ontstaan door sportieve inspanning of langere statische belastingen zoals een stijve rug/nek, RSI of stijve kuiten na een lange wandeling.

Werkwijze en behandeling
Een sportmassage begint met vragen en onderzoek naar de oorzaak van de klachten, bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Samen met u wordt beslist of sportmassage een zinvolle behandeling voor uw klachten is.

Tijdens een behandeling worden spieren gemasseerd met effleurages (strijkingen) en petrisages (knedingen). Anders dan een gewone massage, zullen bij een sportmassage meer petrisages (knedingen) toegepast worden om de doorbloeding van de huid en spieren toe te laten nemen. Sportmassage is een doelmatige massage gericht op het herstel van de spieren.

Doel
Spierpijn voorkomen of zorgen dat de spieren in optimale conditie blijven of komen doormiddel van massage.

Marjon Janssen
WERVEL
ENDESPIEREN

Lageveld 7
1794 GE Oosterend, Texel

dinsdag - donderdag - vrijdag

0657771766
info@marjonjanssen.nl

banner.png