Manueletherapie

 
manueletherapie.png

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Een manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, in het bijzonder van de wervelkolom.

 

Klachten
Manuele therapie kan uitkomst bieden als u een gewricht niet goed kunt bewegen, of al het bewegen pijn doet. Klachten kunnen zijn: hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de nek, nek- en schouderklachten, lage rugklachten, hoge rugklachten met rib- en borstpijn en heupklachten.

Werkwijze en behandeling
Na een screening kunnen een intake en lichamelijk onderzoek volgen. De manueel therapeut zal dan ook vragen stellen over de klachten, bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij uw houding en bewegingen worden beoordeeld. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaak van uw klachten zit. Samen met u wordt beslist of manuele therapie voor uw klachten een zinvolle behandeling is.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. Dit kunnen rustig uitgevoerde bewegingen zijn om pijn te verminderen en beweeglijkheid te bevorderen. Soms wordt een snelle impuls gegeven die vaak met een knakkend geluid gepaard gaat.
Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructie, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Doel
Het doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van de gewrichten, maar ook zeker de houding en de bewegingen van de patient verbeteren.

Marjon Janssen
WERVEL
ENDESPIEREN

Lageveld 7
1794 GE Oosterend, Texel

dinsdag - donderdag - vrijdag

0657771766
info@marjonjanssen.nl

banner.png