Dry needling

 
dryneedling-01.png

Dry Needling is een specialisatie in de fysiotherapie. Door Dry Needling toe te passen worden spierverhardingen ontspannen door gerichte prikjes met een naaldje. De spierverhardingen worden ook wel myofaciale triggerpoints genoemd.

 

Klachten
Spierverhardingen zijn pijnlijke plekken in een spier, die naast een lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand kan veroorzaken. Het kan dus zo zijn dat de oorzaak van de pijn op een andere plaats wordt vastgesteld.

De volgende klachten gaan gepaard met spierverhardingen: pijn in een spier, met of zonder uitstraling, bewegingsbeperkingen en/of stijfheid, verminderde kracht in de spier, pijnklachten en pijnontwijkend gedrag, reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn en koude handen.

Werkwijze en behandeling
Eerst zal ik door middel van vragen en onderzoek proberen uw klachten te analyseren. Daarna worden de spieren onderzocht die de pijn zouden kunnen veroorzaken. Daarbij wordt gezocht naar spierverhardingen die vaak pijnlijk zijn bij druk en aanvoelen als een plaatselijke verdikking.

De behandeling richt zich op het deactiveren van de spierverhardingen door middel van dry needling. Een spierverharding wordt losgemaakt door met een speciaal naaldje gericht te prikken in de verharding. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als de spierverharding vervolgens wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat kan een kortdurend krampgevoel opleveren en gepaard gaan met lokale pijn of pijn op afstand. Daarna zal de spier zich ontspannen en is meestal direct een positief effect merkbaar. Zo kan het zijn dat de spier soepeler is, de pijn minder is en de beweeglijkheid groter is geworden.

Doel
Het doel van een dry needling behandeling is het wegnemen of verlichten van pijn door spierverhardingen te ontspannen.

Kosten
Dry needling maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Indien u een aanvullende verzekering fysiotherapie heeft, dan vallen ook de kosten voor dry needling hieronder.

Marjon Janssen
WERVEL
ENDESPIEREN

Lageveld 7
1794 GE Oosterend, Texel

dinsdag - donderdag - vrijdag

0657771766
info@marjonjanssen.nl

banner.png