Bekkenbodemtherapie

 
bekkenbodemtherapie.png

Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem bewust te gebruiken. Door middel van oefeningen kun je de bekkenbodemspieren versterken.

 

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas, de baarmoeder en de endeldarm ondersteunt. De bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken.

Klachten
Klachten komen voor in het gebied van de bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Als de bekkenbodemspieren niet goed functioneren kan dat leiden tot pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem, bij het stuitje of het schaambeen. Ook lage rug- en bekkenpijn kunnen veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

Werkwijze en behandeling
Eerst worden de klachten in kaart gebracht, om daarna een plan voor behandeling op te stellen. Met een aantal tests wordt bekeken of de spanning van de bekkenbodemspieren normaal is en of de spieren kunnen worden aangespannen en ontspannen. Leer de spieren op de goede manier te gebruiken doormiddel van oefeningen.

De behandeling richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem en richt zich op de functie van het bekken, de bekkenbodem, de rug en de heupen.
De behandeling helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Indien nodig kan ik u adviseren over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen als een bekkenband.

Doel
Het doel van bekkenbodemtherapie is om doormiddel van oefeningen de klachten te verhelpen.

Marjon Janssen
WERVEL
ENDESPIEREN

Lageveld 7
1794 GE Oosterend, Texel

dinsdag - donderdag - vrijdag

0657771766
info@marjonjanssen.nl

banner.png